Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kremowa zupa ziemniaczana

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Do 1,5 l wody wsypać 1 łyżkę soli, dodać Liść Laurowy, Ziele Angielskie i zagotować.

  • Plasterki boczku usmażyć na chrupiąco, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

  • Ziemniaki, warzywa i cebulę wrzucić do dotującej się wody.

  • Gdy będą miękkie odcedzić. 2/3 warzyw, razem z serkiem topionym, zmiksować z wywarem i doprawić do smaku solą.

  • Dodać pozostałą 1/3 odcedzonych warzyw.

  • Zupę podawać z plasterkami podsmażonego boczku, posypaną natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0