Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańska zupa czosnkowa

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Czosnek obrać z łupin i posiekać.

  • Chleb drobno pokruszyć.

  • W sporym rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek.

  • Wsypać okruchy chleba i cały czas mieszając lekko je zrumienić.

  • Wsypać Słodką Paprykę, wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu 30 min.

  • Jajka starannie roztrzepać, rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do garnka, energicznie mieszając.

  • Zdjąć z ognia, zanim zupa się zagotuje, doprawić do smaku Solą i Ostrą Papryką.

  • Podawać bardzo gorącą w wazie lub na talerzach posypaną natką.

Oceny i komentarze: 0