Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chłodnik na botwince

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Do wrzącego bulionu dodać pokrojoną marchewkę, botwinę i gotować 10 min.

  • Zakwasić sokiem z cytryny, następnie odstawić do wystudzenia.

  • Ogórek i dymkę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w krążki.

  • Pokrojone warzywa i Czosnek dodać do wywaru, następnie wlać kefir i dobrze wymieszać.

  • Doprawić Pieprzem, Koperkiem, cukrem i Solą.

  • Odstawić do lodówki na 2 godziny.

  • Przed podaniem dodać pokrojone jajka i delikatnie wymieszać.

Oceny i komentarze: 0