Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chłodnik buraczano-ogórkowy

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Buraki bardzo dokładnie wyszorować (nie obierać), włożyć do zimnej wody i ugotować.

  • Wyjąć z wywaru.

  • Gorący wywar doprawić solą tak, aby był nieco za słony.

  • Buraki ostudzić i obrać.

  • Wszystkie warzywa i jajka pokroić w drobną kostkę. 250 ml zimnego wywaru połączyć z jogurtem i połową śmietany.

  • Dodać pokrojone warzywa i jajka, wymieszać i wstawić na 1 godz. do lodowki.

  • Po rozlaniu do talerzy, każdą porcję przybrać kleksem śmietany i gałązką koperku.

  • Podawać z grzankami.

Oceny i komentarze: 0