Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Bulion z grillowanymi warzywami

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Bulion – Warzywa oczyść i umyj. Pokrój na kawałki (ok.3 cm) i podsmaż w garnku na maśle aż się lekko zrumienią. Dodaj przyprawy i cebulę. Podlej winem i odparuj. Zalej wodą i gotuj około godziny na małym ogniu. Bulion przecedź.

  • Grillowane dodatki – Papryki i pomidory umyj i opiecz na ruszcie grilla. Mogą być nawet bardzo przypieczone a skórka nawet przypalona. Obierz warzywa a miąższ pokrój w drobną kostkę. Dodaj do gorącego bulionu warzywnego. Wszystko przypraw sosem sojowym i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem dodaj sporą ilość posiekanej świeżej kolendry.

Oceny i komentarze: 0