Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Barszcz postny - idealny na wigilijny obiad

Trudno wyobrazić sobie wigilijny stół bez czerwonego barszczu. W te święta przygotuj go na ostro, albo na słodko. W obu wariantach sprawdzą się liście laurowe i ziele angielskie od Kamis

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby namoczyć na noc i ugotować.

  • Wywar odcedzić.

  • Buraki i warzywa pokroić w kostkę, zalać wywarem grzybowym, dodać 0,5 litra wody, przyprawy i gotować ok. 1 godz.

  • Barszcz przecedzić, dodać kwas buraczany, przyprawić do smaku i zagotować.

  • Podawać z uszkami z grzybami.

  • Farsz i ciasto na uszka przygotować wg przepisu na pierogi z grzybami – krążki zamiast szklanką wykrawać kieliszkiem.

  • Można także skorzystać z gotowych uszek z grzybami, które należy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Oceny i komentarze: 0