Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zrazy staropolskie z grzybami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby suszone namoczyć.

  • Mięso pokroić w plastry, rozbić i obsmażyć lekko na oleju.

  • Grzyby pokroić w plasterki i gotować na małym ogniu około 15 min.

  • Następnie w garnku ułożyć warstwami mięso, grzyby, przyprawy a wierzch przykryć pokrojonymi w plastry ziemniakami.

  • Wywar z grzybów doprawić solą i wlać do garnka z mięsem.

  • Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i ziemniaków (ok. 1godz).

  • Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.

Oceny i komentarze: 0