Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina z sosem chrzanowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso zalać wrzątkiem.

  • Podawać z ziemniakami i surówką.

  • Dodać warzywa i przyprawy.

  • Gotować na małym ogniu 1,5 godziny.

  • Miękkie mięso pokroić w plastry w poprzek włókien.

  • Chrzan wymieszać z bulionem, a następnie odcisnąć przez gazę.

  • Otrzymany płyn połączyć z mąką i mieszając gotować 2-3 minuty.

  • Dodać sól, cukier i sok z cytryny.

  • Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną.

  • Mięso polać sosem.

Oceny i komentarze: 0