Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina w pomidorowo-imbirowym sosie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wołowinę pokroić w cienkie paski.

  • Wymieszać 1 łyżeczkę oliwy z sosem sojowym, sherry, czosnkiem i imbirem, polać wołowinę.

  • Marynować przez 2 godziny.

  • Grzyby namoczyć, a następnie pokroić w cienkie paseczki.

  • Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę.

  • Szybko przesmażyć wołowinę z grzybami.

  • Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę.

  • Podawać z kolorowym ryżem.

Oceny i komentarze: 0