Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina duszona z pieczarkami

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Wołowinę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, obsmażyć na gorącym oleju.

  • Cebulę pokroić w plastry i obsmażyć.

  • Cebulę i mięso przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ½ łyżki Przyprawy uniwersalnej Bukiet smaku i dusić na małym ogniu ok. godzinę (w razie potrzeby uzupełniać wodę).

  • Pieczarki pokroić w plastry, dodać do mięsa, wsypać koperek i dusić wszystko jeszcze ok. 30 minut (do miękkości mięsa).

  • Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody, ciągle mieszając dodać do sosu i zagotować.

  • Na końcu połączyć ze śmietaną i w razie potrzeby doprawić do smaku Warzywkiem.

  • Podawać z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną i sałatką z ogórka kiszonego.

Oceny i komentarze: 0