Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina duszona

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Naszpikować wołowinę boczkiem pokrojonym w słupki (5 dag), zesznurować, posypać solą i pieprzem.

  • W garnku roztopić masło, włożyć mięso, czosnek i pokrojoną w grube plastry cebulę oraz resztę pokrojonego boczku.

  • Dusić pod przykryciem około 30 minut.

  • Następnie wlać wino i dusić jeszcze 1,5–2 godziny.

  • Wołowinę pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.

  • Sos przetrzeć przez sitko, doprawić pieprzem i ziołami.

  • Przed podaniem można posypać świeżą natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0