Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tbone steak z pikantną salsą z pieczonych pomidorów

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Steki: Steki umyj i osusz. Przypraw świeżo mieloną solą i opiekaj na ruszcie grilla. Czas grillowania zależy od preferowanego stopnia wysmażenia mięsa. Im dłużej mięso będzie na ruszcie tym mocniej będzie wypieczone. Przed podaniem oprósz steki świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z łyżką salsy z pieczonych pomidorów.

  • Salsa: Pomidory umyj i osusz. Opiekaj na ruszcie grilla do momentu aż skórka będzie mocno przypalona. Pomidory, razem ze skórką, pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulą. Wymieszaj z oliwą. Dopraw do smaku solą, cukrem i Chili.

Oceny i komentarze: 0