Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szaszłyki pikantne z kuleczkami mięsnymi

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę, posiekać w drobną kostkę.

  • Mielone mięso wymieszać z bułką, cebulą i jajkiem.

  • Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i chili.

  • Z masy mięsnej uformować małe kuleczki.

  • Pozostałe cebule przekroić na ćwiartki.

  • Boczek pokroić na niezbyt cienkie paski, a papryki na kawałki.

  • Poszczególne składniki nabijać na przemian na szpikulce.

  • Szaszłyki opiekać z każdej strony przez ok. 7 min.

  • Podawać z sosem pomidorowym.

Oceny i komentarze: 0