Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Steki po parysku

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Steki z obu stron obtoczyć w rozgniecionych ziarnach pieprzu; pieprz mocno przycisnąć do mięsa.

  • Steki smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 minuty z każdej strony, posolić.

  • Na patelnię dodać masło i szalotki, steki z obu stron szybko dosmażyć, opalić koniakiem, położyć na podgrzanym półmisku.

  • Szalotki na patelni rozprowadzić niewielką ilością rosołu, odparować na dużym ogniu.

  • Wymieszać z ketchupem i sosem worchester, gotować jeszcze chwilę.

  • Sos podawać w oddzielnym naczyniu.

  • Steki świetnie smakują z masłem ziołowym, frytkami i świeżą sałatą.

Oceny i komentarze: 0