Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Steaki z szynką

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Olej wymieszać z sokiem pomidorowym, doprawić solą, pieprzem i bazylią.

  • Mięso włożyć do marynaty i zostawić w niej przez dwie godziny; mięso w marynacie od czasu do czasu odwrócić.

  • Steaki wyjąć z marynaty, osuszyć bibułą, usmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Steaki obłożyć listkami laurowymi i plastrami szynki, posmarować marynatą i jeszcze raz krótko podgrzać (najlepiej pod grzałką elektrycznego grilla).

  • Podawać z sałatą i pszennym pieczywem.

Oceny i komentarze: 0