Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Smażona wołowina z pomidorami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wołowinę pokroić w paski.

  • Gdy pomidory będą miękkie dodać wołowinę i warzywa dusić jeszcze około 10 minut.

  • Podawać z ryżem.

  • Mięso wymieszać z sosem sojowym, łyżką oleju, mąką i ¼ szklanki wody, odstawić na 90 minut.

  • W woku lub w głębokiej patelni rozgrzać 5-6 łyżek oleju, podsmażyć na nim wołowinę, stale mieszając.

  • Mięso powinno być półsurowe.

  • Wyjąć i odsączyć z tłuszczu.

  • Następnie przesmażyć, pokrojone w słupki marchew i pędy bambusa.

  • Wyjąć i odsączyć z tłuszczu.

  • Obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, cebule pokrojone w talarki, posiekany czosnek oraz imbir i przyprawę wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć na średnim ogniu ok. 2-5 minut.

  • Dodać sól, sos pomidorowy i cukier.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa

Oceny i komentarze: 0