Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwica na ostro z grzybami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby oczyścić, umyć, pokroić.

  • Mięso ponownie włożyć na patelnię, chwilę dusić na wolnym ogniu, tak by potrawa była gorąca.

  • Polędwicę wyłożyć na talerze, obok ułożyć grzyby, polać sosem.

  • Podawać z surówkami.

  • Czosnek obrać, posiekać.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki.

  • Mięso umyć, osuszyć.

  • Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć polędwicę z obu stron na silnym ogniu.

  • Przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem.

  • Grzyby, czosnek i szczypiorek włożyć na pozostały ze smażenia tłuszcz, smażyć przez około 3 minut.

  • Wrzucić pomidory, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

  • Smażyć razem jeszcze przez kolejne 3 minuty.

Oceny i komentarze: 0