Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Placki po zbójecku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby namoczyć dzień wcześniej ½ l wody, namoczone gotować aż będą miękkie.

  • Dodać jajko, pieprz, sól i wymieszać.

  • Dodać mąkę i ponownie wymieszać.

  • Smażyć na rozgrzanym oleju.

  • Podawać z gulaszem.

  • Mięso pokroić w kostkę i zrumienić.

  • Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.

  • Cebulę, mięso i grzyby (wraz z wodą, w której się gotowały) przełożyć do rondla.

  • Dodać przyprawę do gulaszu.

  • Całość dusić ok. 1 godziny.

  • Wymieszać dokładnie mąkę w ½ szklanki zimnej wody i dodać do mięsa.

  • Gotować jeszcze ok. 15 minut.

  • Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce.

Oceny i komentarze: 0