Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń wołowa z warzywami i winem

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przełożyć do głębokiego naczynia.

  • Marchewkę i cebulę pokroić w talarki, seler w 1 cm kawałki.

  • Obłożyć mięso warzywami i zalać winem.

  • Dodać ziele, pieprz, goździki, liść laurowy i cynamon.

  • Odstawić do lodówki na 24 godziny.

  • Po tym czasie mięso, warzywa i przyprawy przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać pokrojoną w paski paprykę, tymianek, rozmaryn i sól.

  • Wlać połowę zalewy z wina, przykryć i piec w temperaturze 200 stopni półtorej godziny.

  • Następnie zdjąć pokrywkę i polewając mięso sosem co ok. 10 min. piec ok. 1 godzinę.

  • W razie potrzeby uzupełniać sos resztą zalewy.

  • Mięso pokroić w plastry i podawać z warzywami i sosem.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania

Oceny i komentarze: 0