Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń wołowa z ananasem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, obrać z błon, skropić cytryną i natrzeć częścią przyprawy do mięsa duszonego.

  • Dodać pozostałą część przyprawy oraz sól i cukier do smaku.

  • Plastry mięsa polać sosem, przybrać sałatą.

  • Podawać z ryżem.

  • Pozostawić w lodówce na co najmniej 4 godziny.

  • Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę.

  • Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić.

  • Mięso obsmażyć na gorącym oleju.

  • Dodać ananasa i migdały.

  • Dusić aż będzie miękkie.

  • Mięso wyjąć i pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.

  • Sos zaprawić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie lub bulionie.

Oceny i komentarze: 0