Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Meksykańska wołowina

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilkanaście godzin.

  • Ugotować ją na półtwardo w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku.

  • Na oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, następnie posiekane cebule, dodać czosnek i drobno pokrojone pomidory.

  • Dolać 1 szklankę wody, dodać przyprawę i dusić przez ok. 2 godziny.

  • Pokrojone w paski papryki oraz kukurydzę i fasolę dodać na około 30 minut przed końcem gotowania.

  • Doprawić solą i pieprzem do smaku.

  • Podawać z pieczywem lub ryżem.

  • Dla zwolenników pikantnej kuchni polecamy dodatek sosu Tabasco.

Oceny i komentarze: 0