Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gyros i sos tzatziki

Składniki
Sposób przygotowania
  • Zaczynamy od obrania ogórka, kroimy wzdłuż na pół i łyżeczką wycinamy pestki, dzięki temu sos nie będzie zbyt rzadki. Pozostałą część drobno kroimy. Dodajemy do niej jogurt i 2 łyżeczki przyprawy do sosu tzatziki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.

  • Mięso kroimy na małe kawałki i posypujemy przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na oliwie, aż będzie rumiane, doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już prawie gotowe, zaczynamy przygotowanie sałatki greckiej.

  • Warzywa kroimy w kostkę lub plastry, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i oliwki. Wszystko doprawiamy oliwą, dwoma łyżkami octem winnym, oregano, bazylią, pieprzem i solą.

Oceny i komentarze: 0