Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz wołowy pikantny

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, pokroić w kostkę 2x2 cm i podsmażyć na gorącym oleju.

  • Doprawić łyżką przyprawy do grilla Grill pikantny, zielem angielskim i solą.

  • Dodać marchew, pietruszkę i kostkę bulionu rozpuszczoną w 1 szklance wody.

  • Całość dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.

  • Oddzielnie podsmażyć na oleju cebulę z pieczarkami i dodać do mięsa na 15 minut przed końcem duszenia razem z koncentratem pomidorowym i pozostałą częścią przyprawy.

  • Jeżeli gulasz jest zbyt rzadki należy go zagęścić.

  • W tym celu wymieszać 1 łyżkę mąki z ¼ szklanki wody i stopniowo połączyć z gulaszem.

  • Gotować mieszając, do zgęstnienia sosu.

Oceny i komentarze: 0