Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz mięsny z pieczarkami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku.

  • Podlać bulionem i dusić ok. 40 minut.

  • Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki.

  • Paprykę pokroić w paski.

  • Pieczarki również pokroić.

  • Do mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 minutach fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 minutach pieczarki i dusić jeszcze 3-4 minuty.

  • Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.

Oceny i komentarze: 0