Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz jesienny

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso i cebulę pokroić w kostkę.

  • Następnie rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć mięso na ciemnobrązowy kolor.

  • Przełożyć do garnka.

  • Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i dodać do mięsa, całość zalać wodą, dodać sól i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godziny.

  • Na pozostałym oleju podsmażyć pokrojone w słupki paprykę, marchewkę i pietruszkę.

  • Podsmażone warzywa dodać do mięsa, doprawić czosnkiem, przyprawą i dusić jeszcze ok. 20 min.

  • Dodać fasolkę, koncentrat i delikatnie wymieszać.

  • Podawać z kaszą gryczaną lub kopytkami.

Oceny i komentarze: 0