Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gotowane serca wołowe z sosem chrzanowym i warzywami

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
  • Serce z włoszczyzną, ziarnami pieprzu i natką pietruszki układamy w szybkowarze, zalewamy woda i gotujemy około 30min.

  • Chrzan mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i zagotowujemy.

  • Ogórki kroimy na pół, łączymy z oliwą i sola morską.

  • Obrane marchewki kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle z odrobiną oliwy i cynamonem. Solimy do smaku.

  • Cebulę kroimy w piórka, blanszujemy na patelni, dodajemy ocet winny, masło, cukier,sól i pieprz.

  • Wszystko blanszujemy i dodajemy jabłko pokrojone w kosteczkę.

Oceny i komentarze: 0