Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cygański kociołek

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Kabaczek lub ogórek umyć, obrać, oczyścić, pokroić w kostkę.

  • Chwilę smażyć mieszając.

  • Dodać pieczarki.

  • Wlać bulion i dusić ok. 5-7 minut, dodać mięso, kabaczek i przyprawy.

  • Wszystko dusić przez 20 min.

  • Pod koniec duszenia dodać pomidory lub koncentrat do smaku.

  • Wymieszać.

  • Przed podaniem posypać natką pietruszki.

  • Papryki i pieczarki umyć, oczyścić.

  • Papryki pokroić w szerokie paski, pieczarki w grube plastry.

  • Pomidory umyć, pokroić.

  • Cebule obrać, posiekać.

  • Ziemniaki obrać, umyć.

  • Mięso i ziemniaki pokroić w równą kostkę.

  • Olej mocno rozgrzać w kociołku, wrzucić pokrojone cebule, zeszklić.

  • Włożyć ziemniaki i paprykę.

Oceny i komentarze: 0