Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chili con carne

Składniki
Sposób przygotowania
  • Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, następnie dodajemy posiekany czosnek. Do tego dodajemy wołowinę, przyprawę meksykańską i oregano. Rozdrabniając mięso widelcem smażymy, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory bez skórki i czerwoną paprykę, dolewam bulion lub piwo. Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 15- 20 minut. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i dusimy jeszcze kika minut.

  • Podajemy z porcją kwaśnej śmietany posypanej świeżą kolendrą.

  • Tortille z serem: Kupne 3 tortille kroimy w trójkąty. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawą kuchni meksykańskiej. Nasze tortille możemy posypać garścią startego żółtego sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 10-15 minut.

  • Podajemy z chili con care, guacamole bądź ostrą salsą.

Oceny i komentarze: 0