Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Befsztyk w pieprzu kolorowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm, delikatnie rozbić pięścią.

  • Befsztyki obtoczyć w rozgniecionych ziarnach pieprzu; pieprz mocno docisnąć do mięsa.

  • Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, każdą stronę po 1 minucie.

  • Zmniejszyć ogień, odwrócić mięso i kontynuować smażenie po 2 min. z każdej strony.

  • Położyć na patelni masło i zredukować ogień do minimum.

  • Przechylać patelnię i dociskając befsztyki łyżką, aromatyzować je roztopionym masłem.

  • Dosmażyć na zredukowanym ogniu po 2 minuty z każdej strony.

  • Zdjąć z patelni, posypać solą.

  • Łączny czas smażenia dla średnio wysmażonego befsztyka o grubości ok. 2 cm wynosi ok. 5 – 6 min.

Oceny i komentarze: 0