Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka wieprzowe smażone

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso podzielić na pojedyncze żeberka i pokroić je na kawałki o długości ok. 6 cm. 6 łyżek sosu sojowego, wódkę, imbir, skórkę pomarańczową i cukier wymieszać z żeberkami i odstawić na 2 godziny.

  • Żeberka smażyć w głębokim oleju ok. 3 minut.

  • Bardzo dokładnie odsączyć.

  • Do głębokiego naczynia wlać 0,75 l wody, dodać resztę sosu sojowego, przyprawę i żeberka.

  • Dusić ok. półtorej godziny uzupełniając wodą w miarę parowania.

  • Miękkie mięso wyjąć.

  • Mąkę wymieszać ze szklanką zimnej wody, połączyć z sosem i zagotować.

  • Żeberka polać sosem i podawać z pieczywem.

Oceny i komentarze: 0