Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka w kapuście

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Żeberka umyć, pokroić na porcje, posolić i oprószyć 1 łyżką mąki.

  • Słoninę pokroić w kostkę, usmażyć, oprószyć pozostałą mąką, dodać do potrawy i chwilę gotować.

  • Żeberka w kapuście podawać na gorącą z chlebem.

  • Cebule obrać, opłukać i pokroić w plastry.

  • Czosnek obrać i drobno posiekać.

  • Żeberka obrumienić na smalcu i przełożyć do rondla.

  • Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć cebulę i dodać do żeberek.

  • Mięso dusić do miękkości, podlewając wodą.

  • Kwaszoną kapustę posiekać, ugotować na pół miękko i przełożyć do żeberek.

  • Dodać kminek wraz z czosnkiem.

  • Doprawić solą i pieprzem i dusić około 20 min.

Oceny i komentarze: 0