Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka pieczone w złocistym szafranie

Żeberka pieczone to jedno z dań, które najczęściej spotykamy w polskich domach w niedzielę. Warto zaznaczyć, że jest to idealne danie dla rodziny podczas Świąt wielkanocnych. Pyszne, soczyste i wyjątkowo delikatne żeberka pieczone docenią nawet najmłodsi członkowie rodziny. Zachęcamy to sprawdzenia naszego przepisu!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Żeberka oprószyć solą, pieprzem, połową opakowania szafranu, podsmażyć na złoty kolor, przełożyć do brytfanny.

  • Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć, dodać do żeberek, podlać wodą, dodać resztę szafranu i piec ok. 80 min w temp. 175 stopni.

Oceny i komentarze: 0