Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka marynowane pieczone w rękawie

Składniki
Sposób przygotowania
  • MARYNOWANE ŻEBERKA PIECZONE W RĘKAWIE

  • Mieszamy marynatę: do oliwy dodajemy listek laurowy, miód, ocet, musztardę, czosnek, majeranek i nacieramy nią posolone żeberka. Wkładamy mięso wraz z marynatą w rękaw do pieczenia i umieszczamy w otwartym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 1h i 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu delikatnie oprószamy skórką cytrynową.

  • ZIEMNIACZANE PUREE

  • Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie z kilkoma liśćmi laurowymi i trzema ziarnami ziela angielskiego. Przyprawy możemy wrzucić do wody luzem lub w lnianym woreczku lub gazie. Przed ubiciem puree przyprawy wyjmujemy z garnka. Ziemniaki będą miały trochę inny smak, znakomicie dopasowany do żeberek.

Oceny i komentarze: 0