Wieprzowina z grilla po filipińsku z surówką coleslaw z zielonym mango

21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Step 1
  • Sałatka z zielonym mango:
  • 1/4 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/8 łyżeczki Chili w torebce
  • Wieprzowina grillowana po filipińsku:
  • 450 g polędwicy wieprzowej
  • 1/2 szklanki keczupu bananowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżeczek cukru
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 2 duże zielone (niedojrzałe) owoce mango, obrane, bez pestek i pokrojone na cienkie paski (ok. 2 szklanki)
  • 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
  • 1/4 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 3/4 szklanki posiekanych orzechów nerkowca
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki keczupu bananowego
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej papryczki jalapeño
  • 1/2 łyżeczki Sól morska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy