Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wieprzowina w korzennym sosie pomidorowym z kolendrą

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mielimy kminek z gorczycą i kolendrą. Umytego pomidora kroimy na cztery części i pozbawiamy gniazd nasiennych, miąższ ze skórą tniemy w kostkę 1/1 cm. Wieprzowinę obsmażamy i zdejmujemy, a na patelni po smażeniu wieprzowiny będziemy smażyć cebulę.

  • Podsmażamy drobno posiekaną cebulkę z kardamonem, liściem laurowym, anyżem i cynamonem – dusimy do momentu, aż będzie bardzo miękka ( dolewamy po odrobinie bulionu drobiowego), wyjmujemy z cebuli przyprawy i dodajemy pociętego pomidora oraz resztę przypraw suchych (mielonych), podsmażamy i po dwóch minutach dodajemy wieprzowinę.

  • Dusimy do również do momentu, aż będzie miękka (dolewamy po odrobinie bulionu).

  • Ziemniaki ugotowane, pokrojone w kostkę dodajemy na koniec gotowania, a po zdjęciu z ognia dodajemy posiekana kolendrę.

Oceny i komentarze: 0