Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szaszłyki mięsne

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Bakłażan pokroić w cienkie plastry, mocno osolić i zostawić na 15 minut.

  • Mięso pokroić na kawałki.

  • Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 1,5 cm, cebule w ćwiartki a papryki na kawałki.

  • Przyprawę zamieszać z oliwą.

  • Warzywa i mięso nabić na przemian na drewniane szpadki.

  • Posmarować olejem z przyprawą.

  • Piec na dobrze rozgrzanym ruszcie ok. 25 minut.

  • W trakcie pieczenia kilkakrotnie smarować olejem i często przewracać.

Oceny i komentarze: 0