Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab z ziemniakami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Schab posypać solą, pieprzem oraz mąką i podsmażyć ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem.

  • Przełożyć mięso do brytfanny.

  • Dodać pokrojoną w krążki cebulę, posypać kminkiem, wlać 3-4 łyżki wody i wstawić do piekarnika.

  • Piec około 1.5 godziny, często polewając sosem z pieczenia.

  • Gdy schab będzie na pół upieczony, ułożyć wokół niego ugotowane ziemniaki, po czym piec nadal.

  • Podawać z zieloną sałatą.

Oceny i komentarze: 0