Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab z winogronowym sosem

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Schab przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu marynaty, dotyczącym większych kawałków mięsa i piec ok. 1 godz.

  • Winogrona przekroić na pół i wypestkować.

  • Masło rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać na jednolitą masę.

  • Wlać śmietankę i mieszając, zagotować.

  • Dodać wino, winogrona, przyprawić solą, pieprzem i ponownie zagotować.

  • Schab pokroić na plastry.

  • Podawać z sosem, ziemniakami puree oraz surówką z marchewki z pomarańczami.

Oceny i komentarze: 0