Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab po praktykancku

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Schab umyć i pokroić w kostkę o boku 2 cm, przełożyć do miseczki.

  • Z białka , wódki i sosu sojowego przygotować marynatę, zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut.

  • Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne.Pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2 cm. Cebulkę obrać i pokroić podobnie jak paprykę. Czosnek obrać i drobno posiekać.

  • Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osączyć z tłuszczu.

  • Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek.

  • Dodać cebulki i paprykę. Smażyć jeszcze przez 1 minutę, ciągle mieszając.

  • Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy.

  • Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilę dusić. Przełożyć na półmisek. Podawać.

Oceny i komentarze: 0