Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab pieczony z żurawiną

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mieszankę wysypać do miseczki.

  • Przez środek schabu zrobić kieszonkę (jak do nadziewania śliwkami) i wsypać do niej grube kawałki mieszanki.

  • Pozostałą mieszankę wymieszać z olejem i natrzeć schab na zewnątrz.

  • Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

  • Włożyć w rękaw do pieczenia lub zawinąć szczelnie w folię aluminiową.

  • Piec 50 minut w temp.180°C.

  • Sos z pieczenia zlać do rondelka, dodać śmietankę, wino i gotować, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje (ok.10 min).

Oceny i komentarze: 0