Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Roladki wieprzowe z białą kiełbasą

Biała kiełbasa, tak charakterystyczna dla świąt wielkanocnych, w wersji obiadowej. Zawinięta w sznycle wieprzowe i niecodziennie doprawiona – przyprawą do żurku i barszczu białego. Do roladek doskonale pasuje sos chrzanowy, buraczki i podsmażane kopytka.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Sznycle rozbij tłuczkiem do mięsa.

  • Posyp przyprawą do żurku i barszczu białego.

  • W nasady umieść połowę białej kiełbasy.

  • Zwiń mięso w roladkę.

  • Przypraw majerankiem, słodką papryką oraz solą morską z pieprzem.

  • Połóż na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor.

Oceny i komentarze: 0