Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pulpeciki z pomidorami i kminem rzymskim

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mięso mielone wrzuć do miski. Dodaj przyprawy, jajko i bułkę tartą. Dobrze wszystko wymieszaj. Dopraw jeszcze do smaku solą i czarnym pieprzem.

  • Uformuj równe pulpeciki. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż kulki mięsne na brązowo ze wszystkich stron. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Dorzuć na patelnię. Smaż przez kilka minut razem z pulpetami. Podlej białym winem. Pomidory pelatti zmiksuj. Wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Dodaj do sosu szczyptę ziaren kminu rzymskiego i rozgnieciony czosnek. Gotuj jeszcze kilkanaście minut do momentu aż sos trochę zgęstnieje. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.

  • Podawaj z ryżem jaśminowym, ziemniakami puree lub kaszą jęczmienną.

Oceny i komentarze: 0