Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczki wieprzowe z gorgonzollą

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso oprószyć pieprzem i obsmażyć na oliwie.

  • Ser pokroić w plastry.

  • Polędwiczki naciąć wzdłuż i w powstałą kieszeń wsypać po łyżeczce tymianku, a następnie włożyć plastry sera.

  • Spiąć wykałaczkami i zawinąć polędwiczki (każdą osobno) w folię aluminiową.

  • Piec 25 min. w temperaturze 200°C.

  • W tym czasie oczyszczone kurki smażyć powoli na maśle z dodatkiem rozmarynu, świeżo zmielonego pieprzu i soli.

  • Upieczone polędwiczki podawać z kurkami.

Oceny i komentarze: 0