Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczki wieprzowe w winnym sosie

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Wino wymieszać z octem, dodać grubo posiekane cebule, zmiażdżony czosnek, ziarenka zielonego pieprzu, jagody jałowca, goździki oraz listek laurowy.

  • Podawać z ziemniakami z wody.

  • Do zalewy włożyć mięso i zostawić w niej 2-3 dni.

  • Od czasu do czasu odwrócić mięso na drugą stronę.

  • Po tym czasie mięso wyjąć, osączyć.

  • Zalewę przecedzić.

  • Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować ze wszystkich stron musztardą, mocno obsmażyć na tłuszczu w brytfannie.

  • Dodać perłową cebulkę i ziołowe masło, rozprowadzić zalewą.

  • W tym sosie udusić mięso do miękkości.

  • Sos doprawić śmietaną, ewentualnie dodać sól i pieprz.

Oceny i komentarze: 0