Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczki wieprzowe w sosie prowansalskim

Składniki
Służy: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Polędwiczki przysmażyć na oliwie z masłem z każdej strony, dodać rozgnieciony czosnek, chwilę smażyć.

  • Posypać solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.

  • Do pozostałego tłuszczu na patelni dodać białe wino i 3 łyżki gorącej wody, wymieszać i zagotować.

  • Śmietanę, musztardę i żółtko ubić trzepaczką, dodać do sosu i dalej ubijać aż do otrzymania jednolitej konsystencji.

  • Zagotować i dodać pokrojone korniszony.

  • Sos podawać do polędwiczek osobno.

Oceny i komentarze: 0