Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczka wieprzowa z oregano

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Z mięsa usunąć tłuszcz, ścięgna i błony, pokroić w plastry o grubości 3 cm.

  • Wymieszać sól i pieprz z musztardą, natrzeć mięso z obu stron i pozostawić na pół godziny.

  • Rozgrzać masło, obsmażyć mięso z obu stron, po czym smażyć pod przykryciem jeszcze ok. 3 minuty.

  • Dodać oregano i odstawić w ciepłe miejsce.

  • Cebule pokroić w plasterki.

  • Jabłka obrać, przeciąć na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki.

  • Rozgrzać smalec, przesmażyć cebule na kolor złocisto brązowy, dodać jabłka i razem dusić ok. 10 minut.

  • Podawać mięso obłożone cebulą i jabłkami.

Oceny i komentarze: 0