Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pikantne szaszłyki z soczystej wieprzowiny

Szaszłyki wieprzowe w pikantnej i aromatycznej glazurze BBQ.

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
  • Pokrój łopatkę wieprzową w kostkę, a cebulę, cukinię i pomidora w plastry.

  • Pokrojone mięso dobrze wymieszaj z marynatą Kamis Grill Mates.

  • Odstaw do zamarynowania na przynajmniej 30 minut lub wstaw do lodówki na całą noc.

  • Nadziej mięso, cebulę, cukinię i pomidora na szpikulce do szaszłyków.

  • Ułóż szaszłyki na ruszcie i grilluj, aż składniki się zrumienią. W czasie pieczenia posmaruj szaszłyki pozostałą marynatą, aby nabrały bardziej wyrazistego smaku.

  • Po upieczeniu zdejmij z rusztu i podaj z chrupiącą, ugrillowaną kolbą kukurydzy.


  • Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >

Oceny i komentarze: 0