Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pikantne kiełbaski w pieczonym bakłażanie

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Bakłażany przetnij na pół. Środki wydrąż i pokrój. Wszystko posól, polej oliwą i odstaw na 30 minut.

  • Mięso dopraw solą, dodaj 1 łyżeczkę pieprzu młotkowanego z kolendrą i jajko. Wymieszaj, uformuj cienkie, owalne kiełbaski (12 szt.), posmaruj oliwą.

  • Bakłażana odciśnij z wody. Pokrojone środki również odciśnij i włóż z powrotem do połówek bakłażanów. Bakłażan i kiełbaski piecz 20 minut w 180°C.

  • Do jogurtu dodaj miętę, szczyptę pieprzu młotkowanego z kolendrą i sól do smaku, wymieszaj.

  • Bakłażany po pieczeniu wypełnij przygotowanym sosem, na wierzch włóż po 3 kiełbaski do każdej połówki.

Oceny i komentarze: 0