Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń z mięsa mielonego

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pieczarki pokroić w kostkę i udusić na maśle.

  • Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę.

  • Bułkę zalać wodą i namoczyć.

  • Do mięsa dodać jajka, odciśniętą bułkę, koncentrat pomidorowy, fetę, pieczarki, oliwki, warzywa i przyprawy, bardzo dokładnie wymieszać.

  • Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej olejem podłużnej formy i piec ok. 1 godz w temp. 200ºstopni.

  • Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0