Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń wieprzowa po bawarsku

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso natrzeć solą, pieprzem i naszpikować goździkami.

  • W brytfannie polać mięso wrzącą wodą, piec około 50 min. w mocno nagrzanym piekarniku.

  • Włożyć do brytfanny obrane połówki pomidora, cebuli, grubo pokrojoną włoszczyznę, listek laurowy oraz ziarenka pieprzu.

  • Piec mięso kolejne 40 - 50 minut, często polewając tworzącym się sosem.

  • Upieczone mięso zrumienić na ruszcie.

  • Sos rozprowadzić niewielką ilością wody, zagotować, przetrzeć przez sito i zagęścić mąką ziemniaczaną.

  • Do pieczeni podawać knedle ziemniaczane i surówkę.

Oceny i komentarze: 0